Oefentherapie

Oefentherapie Cesar | Mensendieck is een actieve houdings- en bewegingstherapie die u helpt lichamelijke klachten te voorkomen, verminderen en/of op te heffen.

 

Als Oefentherapeut kijk ik naar de samenhang  tussen uw klachten én uw houding en manier van bewegen in het dagelijks leven, zowel privé als op het werk. Ook onderzoek ik of uw klachten te maken hebben met spanning of uw manier van ademen én of er sprake is van overbelasting.

Als Slaapoefentherapeut kijk ik tevens naar hoe u slaapt en of deze invloed heeft op uw klachten. Al deze factoren neem ik mee in de behandeling. Een behandeling is op deze manier altijd maatwerk.

Om uw klachten structureel de baas te worden, is het belangrijk om het probleem bij de basis aan te pakken. Oefentherapie is een actieve behandeling, waarbij inzicht, bewustwording, gedragsverandering en zelf doen een grote rol spelen. Tijdens de behandeling leer u beter te begrijpen en voelen waardoor uw klachten ontstaan. U leert hoe u deze klachten kunt verminderen door middel van tips en adviezen, oefeningen, het veranderen van uw lichaamshouding en het vinden van een goede balans tussen spanning en ontspanning. Dit met als doel niet alleen klachtenvermindering, maar ook dat in de toekomst de klachten niet meer terugkeren en u beter kunt blijven functioneren in het dagelijks leven.

Waarom oefentherapie?

  • Oefentherapie kijkt verder dan alleen de (pijn) klacht
  • Oefentherapie richt zich op uw gehele lichaamshouding
  • Oefentherapie geeft u inzicht in de oorzaak van het ontstaan van de klachten zodat herhaling kan worden voorkomen
  • Oefentherapie is gericht op uw persoonlijke situatie en dagelijkse activiteiten
  • Oefentherapie draagt bij aan langer zelfstandig blijven functioneren. Daarvoor kan ik ook behandelingen bij u aan huis geven.

Voor wie is oefentherapie interessant? Klik hier.

Wilt u meer weten over Oefentherapie? Klik hier.

Aangesloten bij de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck