Vergoedingen

Oefentherapie en Slaapoefentherapie uit de aanvullende verzekering

Oefentherapie en Slaapoefentherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder het kopje Fysiotherapie en Oefentherapie. Oefentherapie en Slaapoefentherapie hebben geen invloed op uw eigen risico. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het gekozen aanvullende pakket.

Oefentherapie tot 18 jaar

Bij kinderen tot 18 jaar worden er 18 zittingen oefentherapie per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer er meer zittingen nodig zijn dan worden deze vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer de klacht een chronische aandoening betreft vindt er volledige vergoeding plaats vanuit de basisverzekering vanaf de 20e zitting. De eerste 20 zittingen worden vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Oefentherapie uit de basisverzekering

Oefentherapie wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering als u een aandoening heeft die op de lijst chronische aandoeningen voorkomt. Staat uw aandoening op deze lijst, dan geldt dat de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering komen. Bent u niet aanvullend verzekerd of krijg u minder dan 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering, dan zijn deze kosten voor eigen rekening. Vanaf de 21e behandeling wordt oefentherapie vergoed vanuit uw basisverzekering. Het eigen risico wordt hier aangesproken, zoals dit geldt voor elke zorg uit de basisverzekering. Overigens bestaat er voor sommige chronische aandoeningen een maximum behandeltermijn. Dit staat op de chronische lijst van de betreffende zorgverzekeraar.

Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars.